سفیر آمریکا در لیبی کشته شد.
به گزارش عصر ایران به نقل از شبکه های ماهواره ای الجزیره و العربیه، کریستوفر استیفنز ، سفیر آمریکا و سه شهروند دیگر این کشور در حمله مسلحانه به کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی لیبی در عصر روز گذشته (سه شنبه ) کشته شده اند.
گزارش های الجزیره و العربیه حاکی است سفیر آمریکا به دلیل خفگی ناشی از آتش سوزی در کنسولگری این کشور در بنغازی کشته شد.
شبکه سی ان ان هم گفت که سفیر آمریکا در لیبی در حمله به وسیله گلوله های راکت انداز کشته شده است.
برخی منابع گفته اند سفیر آمریکا در حال فرار از مقر کنسولگری بود که به دلیل اصابت گلوله راکت به خودروی حامل وی، کشته شد.
تصویر منتشر شده در سایت های اینترنتی از سفیر آمریکا در لیبی
کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی به آتش کشیده شد
دفتر معاون نخست وزیر لیبی مرگ سفیر آمریکا و سه دیپلمات این کشور در حمله به کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی را تایید کرد.
منابع آمریکایی گفته اند این کشور 35 کارمند خود را از شهر بنغازی خارج کرد.
گفته می شود دو نفر از کشته شدگان، تفنگداران دریایی آمریکایی و یک نفر دیگر ، کارمند کنسولگری این کشور بود اما منابع دیگر گفته اند سفیر آمریکا و 4 دیپلمات این کشور کشته شده اند.
افراد مسلح ناشناس عصر دیروز سه شنبه به کنسولگری آمریکا در بنغازی حمله کردند و نیروهای امنیتی لیبی نیز نتوانستند مانع از آنها شوند.
بنغازی پس از طرابلس ، مهمترین شهر لیبی است.
کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی به آتش کشیده شد
العام نیز درباره جزئیات حادثه گزارش داد:حمله با پرتاب بمب های آتش زا و شلیک گلوله به ساختمان انجام شد و محافظان ساختمان با تیراندازی تلاش کردند مقاومت کنند، اما در این کار موفق نشدند و ساختمان کنسولگری لحظاتی پس از حمله به آتش کشیده شد
سفارت آمریکا در طرابلس تلاش می کند که کارکنان کنسولگری این کشور در بنغازی که تعداد آنان 35 نفر ذکر شده را به همراه اجساد کشته شدگان به پایتخت لیبی منتقل کند.
عصر دیروز سه شنبه کنسولگری آمریکا در بنغازی شاهد برگزاری تجمع اعتراض آمیز و مسالمت آمیز بود. این تجمع در اعتراض به انتشار فیلم توهین آمیز علیه پیامبر اسلام در آمریکا برگزار شده بود اما این تظاهرات به حملات مسلحانه منجر شد.
گفته می شود مهاجمان در ابتدا از سلاح سبک و سپس از سلاح سنگین و خمپاره انداز در حمله به کنسولگری آمریکا استفاده کردند.
حمله به سفارت آمریکا در قاهره
درهمین حال صدها معترض مصری روز سه شنبه در اعتراض به توهین به پیامبر گرامی اسلام (ص) در یک فیلم سینمایی آمریکایی به سفارت آن کشور در قاهره، حمله کرده و پرچم را پایین کشیدند.
پرچم آمریکا روز سه شنبه به خاطر سالگرد حملات یازدهم سپتامبر نیمه افراشته بود اما معترضان پس از اینکه از دیوار سفارت آمریکا بالا رفتند، پرچم را به آتش کشیدند و پرچم مشکی رنگی را جایگزین آن کردند که بر روی آن نوشته شده بود "لا اله الا الله محمد رسول الله" و معمولا القاعده از آن استفاده می کند.
اوباما مرگ سفیر آمریکا در لیبی را تایید کرد
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا با صدور بیانیه ای کشته شدن سفیر و سه دیپلمات این کشور در لیبی را تایید کرد. اوباما همچنین این اقدام را محکوم و آن را شرم آور توصیف کرد.
قبل از صدور بیانیه اوباما، میت رامنی کاندیدای جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا ضمن انتقاد از واکنش اوباما به حادثه بنغازی آن را "همراه با تساهل" توصیف و بابت این موضوع اظهار تاسف کرد.
رئیس جمهور موقت لیبی: عذرخواهی می کنیم
محمد المقریف رئیس کنگره ملی و رئیس جمهور موقت لیبی هم در کنفرانس مطبوعاتی در طرابلس به دلیل حادثه بنغازی و کشته شدن سفیر آمریکا، از دولت و ملت آمریکا و جهان عذرخواهی کرد و گفت: اقدامات برای دستگیری و مجازات عاملان این حمله آغاز شده است.
وی گفت: این حادثه برای ایجاد مانع در برابر روند دموکراسی در لیبی صورت گرفت. ملت لیبی در مقابل این اقدامات جنایتکارانه می ایستد.
مخالف استفاده از خاک لیبی برای اقدامات انتقام جویانه هستیم.
"انصار الشریعه" متهم اصلی قتل سفیر آمریکا
گروه "انصار الشریعه" متهم ردیف نخست درباره حمله مسلحانه به کنسولگری آمریکا در بنغازی و قتل سفیر این کشور است.
بنا به گفته رسانه های خبری، این گروه دارای گرایش های افراطی اسلامی است و قبل از این دست به تخریب بارگاه ها و مقبره های زیارتی در لیبی زده بود.
با این حال معاون وزیر خارجه لیبی گفته است که حامیان معمر قذافی رهبر سابق لیبی عامل اصلی حمله مسلحانه به کنسولگری آمریکا در بنغازی هستند.
وی افزود: به سفارت آمریکا درباره برگزاری تحمع اعتراض آمیز هشدار داده شده بود اما این سفارت و کنسولگری آمریکا به هشدارها توجه نکرده و اقدامات لازم امنیتی را انجام نداده بودند.
ادامه تجمع مقابل سفارت آمریکا در قاهره
تجمع شماری از مردم معترض در مقابل سفارت آمریکا در قاهره که از دیروز سه شنبه آغاز شده بود امروز چهارشنبه هم ادامه دارد.
قرار است عصر امروز چهارشنبه به دعوت گروه های افراط گرای اسلامی (سلفی) ، تجمع میلیونی در مقابل سفارت آمریکا در قاهره برگزار شود.
آنها به تهیه و پخش فیلمی توهین آمیز علیه پیامبر اسلام در آمریکا اعتراض می کنند.
مشخصات فیلم
نام فیلم: برائت از مسلمانان (زندگی محمد رسول اسلام)
سناریست، تهیه کننده و کارگردان: سام باسیل (به انگلیسی: (Sam Bacile
محصول: 2011 ـ ایالات متحده آمریکا
زمان: 120 دقیقه
حامیان مادی: صهیونیستها.
حامیان معنوی: «عصمت زقلمه» رییس دولت خودخوانده قبطی (هیئت عالی حکومت قبطیان مهاجر در آمریکا) ـ «موریس صادق» وکیل قبطی دادگستری ـ «تری جونز» کشیش قرآنسوز آمریکایی.
یک فعال صهیونیست مقیم آمریکا با همکاری تعدادی از قبطیان مصری مهاجر در این کشور و «تری جونز» کشیش دیوانه آمریکایی اقدام به ساخت فیلمی شرم آور در توهین به پیامبر اکرم(ص) و دین اسلام کردند.
این فیلم موهن که با دو نام "برائت از مسلمانان" و "زندگی محمد[ص] رسول اسلام" معرفی شده یک فیلم آماتوری به کارگردانی «سام باسیل» است و حاوی صحنهها و توهینهایی به پیامبر اکرم(ص) است که زبان از بیان آنها شرم میکند.
این فیلم پیش از این تنها یک بار در سالنی در هالیوود به شکل خصوصی نمایش داده شد و قرار بود دیروز و در سالگرد حادثه 11 سپتامبر در کلیسای تری جونز (کشیش سفیه) به نمایش درآید؛ اما این نمایش لغو شد.
این کشیش دیروز و طبق اعلام قبلی، حرکت موهن دیگری به نام «محاکمه مردمی محمد[ص]» برگزار کرد و به زعم خود آن حضرت را محاکمه نمود. قرار بود این فیلم در کنار این محاکمه نمایش داده شود.
اما علیرغم لغو پخش رسمی فیلم موهن، بخشهایی از این فیلم در فضای مجازی منتشر گردید و چون این کار از سوی قبطیان مهاجر مصری انجام شد، نخستین واکنشها از مصر علیه این اقدام برخاست و سپس به لیبی، یمن و دیگر کشورها کشیده شد.
شخصیتهای مسلمان، مسیحی، قبطی و نیز کاخ سفید ساخت این فیلم را محکوم کردند؛ اما مسلمانان خشمگین در مصر و لیبی، با حمله به نمایندگی های سیاسی آمریکا در "قاهره" و "بنغازی"، سفیر آمریکا در لیبی را کشتند.